Deceuninck Zendow#neo kozijnen: energiezuinig, duurzaam & integraal gekleurd

De nieuwste Deceuninck Zendow#neo Royal kozijnen voldoen, dankzij de unieke Linktrusion® technologie, ruim aan de per 1 maart 2013 aangescherpte energie-eisen die binnen het Bouwbesluit van kracht zijn. Ramen, deuren en kozijnen dienen voor nieuwbouw voortaan te voldoen aan een U-waarde van 1,65 W/m²K in plaats van 2,2 W/m²K. Naast energiezuinig en duurzaam, zijn de Deceuninck Zendow#neo Royal kozijnen bovenal ook aan de 4-zijden, ofwel rondom, integraal ‘uni-’ of ‘bicolour’, gecoat verkrijgbaar. Met de perfecte mix van ecologie, innovatie en design introduceert het 75-jarige Deceuninck nu ook haar kleurconcept Omniral.
Integraal gekleurd

Deceuninck is zich altijd bewust geweest van het belang van kleur, want naast de vorm en de materiaalkeuze is een kleur bepalend voor het aanzicht van een woning. Kleuren vormen een wezenlijk bestanddeel van de hedendaagse architectuur en zijn sfeerbepalend. Ze harmoniëren of contrasteren, accentueren of temperen en/of completeren. Het gaat dan niet uitsluitend om de buitenkant van de woning, maar vooral om het interieur. Recentelijk investeerde Deceuninck in een volautomatische, hoogtechnologische coatinginstallatie en nu lanceert Deceuninck haar kleurconcept Omniral, voor integraal rondom gekleurde kozijnen met een subliem esthetisch effect. De huidige Deceuninck Omniral kleurencollectie richt zich op uni- en bicolour uitvoeringen. Unicolour kozijnen, ramen en deuren hebben zowel binnen als buiten dezelfde kleur. Met bicolour wordt voor tijdloze beige- en wittinten aan de binnenzijde gekozen en voor universele kleuren aan de buitenzijde. Met de geavanceerde online kleurensimulator op de website van Deceuninck kan men een realistische simulatie van de kleur van de toekomstige ramen weergeven. Voor nieuwbouw kan men kiezen uit een aantal woningtypes, voor renovatie kan een afbeelding van de bestaande woning worden geüpload.

Extra energiezuinig door Linktrusion®
Onze woonlasten zullen de komende jaren voor een steeds groter deel bestaan uit energiekosten waardoor de keuze voor energiezuinige materialen steeds belangrijker wordt. Om die reden heeft Deceuninck de Deceuninck Zendow#neo ramen en kozijnen serie voorzien van de nieuwe revolutionaire Linktrusion® technologie die de energie-efficiëntie nog verder optimaliseert. De Linktrusion® technologie maakt niet langer gebruik van de gebruikelijke gegalvaniseerde versterkingen binnen de profielen, maar voorziet zowel kader als vleugel van een energieperformante versterking. Bij de Zendow#neo standaard reeks bestaat de kern zowel uit schuim dat gerecyceld kunststof bevat als staaldraad. Bij de Deceuninck Zendow#neo premium-serie wordt enerzijds gebruik gemaakt van een thermische versterking in het kaderprofiel en anderzijds van continue glasvezels in het 6-kamer-vleugelprofiel (82 mm). De resultaten zijn sterk geoptimaliseerde thermische prestaties. De Linktrusion® technologie is een uniek productieproces, waarbij nieuwe en traditionele materialen gecombineerd worden met innovatieve elementen en beproefde technieken, die voor superieure isolatie zorgen. Dit vertaalt zich in hoger comfort en lager energieverbruik.

Met de online energiecalculator op de website van Deceuninck kan men zelf in een handomdraai uitrekenen hoeveel wordt bespaard met de kozijnen, ramen en deuren van Deceuninck.

Duurzaam
‘Bouwen aan een duurzame (t)huis’ is bij Deceuninck meer dan een slogan. Het bedrijf heeft als missie mee te helpen bouwen aan een betere wereld. Daarom wordt gebruik gemaakt van watergedragen verf en kunnen alle raam- en deurprofielen aan het einde van hun levenscyclus probleemloos opnieuw in duurzame producten worden verwerkt. Via de eigen recyclingafdeling in Diksmuide te België, die een capaciteit heeft tot 20.000 ton, biedt Deceuninck een compleet gesloten circuit aan en worden kozijnen, ramen en deuren met het grootste respect voor het milieu opnieuw verwerkt. Om het belang van dit proces extra te benadrukken heeft Deceuninck het woord ‘Renocycleren®’, ofwel oud wordt nieuw, laten registreren en is het lid en recyclepartner van het VKG. Ook het complete productieproces is ecologisch.

Brandwerend
Deceuninck Zendow kozijnen scoren ook bijzonder hoog op het vlak van brandwerendheid. Bij onafhankelijke brandwerendheidstests behaalde het Deceuninck Zendow kozijn probleemloos 60 minuten. Deceuninck bewijst hiermee dat de kunststof kozijnen niet alleen bijdragen aan een veilige woonomgeving maar ook uitstekend toepasbaar zijn in ruimtes waar brandwering een vereiste is, zoals bijvoorbeeld op de werkplek, school en in de openbare ruimte.

75 Jaar bewezen topkwaliteit
Als ISO 9001- en ISO 14001-gecertificeerd bedrijf hecht Deceuninck veel waarde aan een hoge kwaliteit. Om een optimale en continue kwaliteit te garanderen, worden de profielen industrieel op lengte gecoat en vervolgens uitgehard. Het geautomatiseerd inrollen van de bijpassende dichtingen waarborgt een uitstekende lucht-, wind- en waterdichtheid. Tot slot wordt tijdens het productieproces elk gecoat profiel gecontroleerd op kleur, glans, krasvastheid en hardheid.