Hoe zit het met kunststof kozijnen en energiebesparing?

Dat kunststof kozijnen kunnen zorgen voor een energiebesparing, weet iedereen in Vlaardingen, Schiedam en Spijkenisse. Maar hoeveel scheelt het nu echt als u uw kozijnen vervangt door nieuwe kunststof kozijnen? Zet deze maatregel echt zoden aan de dijk? Het antwoord is: ja. Kunststof kozijnen zijn hol, in tegenstelling tot hout en aluminium. Daardoor isoleren ze beter. De luchtlagen in het kozijn zorgen voor isolatie. De profielen van onze kozijnen zijn volledig wind- en waterdicht. Geen tocht dus, en dat levert een grote energiebesparing op.

Energiecalculator
Hoeveel levert het op om uw kozijnen te vervangen door nieuwe kunststof kozijnen? Bereken het met de energiecalculator van Deceuninck.

Deceuninck werkt alleen met erkende dealers, waaronder KBZ.
Deceuninck, gespecialiseerd in kunststoftoepassingen, laat haar producten steeds certificeren en gelooft in duurzaamheid.

Subsidie voor energiebesparing
Voor een energiebesparende maatregel aan uw woning, zoals het aanbrengen van dubbel glas, kunt u subsidie aanvragen bij het Rijk. Als particuliere eigenaar van een woning, maar ook als VvE of woningbouwvereniging. U moet dan wel twee verschillende soorten isolatie toepassen met een redelijke omvang, zoals isolatie van uw dat, gevel, vloer/bodem of spouwmuur of het aanbrengen van hoogrendementsglas. Het vervangen van uw kozijnen door nieuwe kunststof kozijnen valt onder ‘aanvullende maatregelen’. Ook daarover kunt u subsidie aanvragen, zie link.