Kunststof kozijnen passen prima in een jaren ’30 woning

De jarendertigwoning is bij veel mensen favoriet. In onze omgeving, Vlaardingen, Schiedam en Spijkenisse, zien we ze veel. We krijgen vaak de vraag: Kun je in een jarendertigwoning ook kunststof kozijnen aanbrengen? Past het dan wel? Ons antwoord: jazeker!

Hout of kunststof?
Wij kunnen u geruststellen. In de jaren ’80 zagen kunststof kozijnen er duidelijk anders uit dan houten kozijnen. Bij woningen uit de jaren dertig gaf dit dan ook geen mooi effect. Je zag duidelijk dat er nieuwe kozijnen in zaten. Inmiddels is dit helemaal veranderd. De kunststof kozijnen van KBZ zijn niet van hout te onderscheiden.

Aandachtspunten bij kunststof kozijnen in een jaren ’30 huis
Het vervangen van uw kozijnen is een kostbaar project dat grote invloed heeft op uw huis. Er zijn grote verschillen is prijs en kwaliteit van kozijnen, dus oriënteer uzelf goed. Hoe hoger de kwaliteit van de kunststof, hoe beter de isolatie, hoe beter u beschermd bent tegen inbraak en hoe mooier de kozijnen eruitzien. Maar minstens zo bepalend is de montage van de kozijnen. Dit luistert nauw. Alleen bij vakkundige montage weet u zeker dat het kunststof zo goed als nieuw én heel goed schoon blijft.

Ervaringen kunststof kozijnen jaren 30 huis 
Klanten met een jaren ‘30 huis vinden het laten vervangen van hun kozijnen vaak erg ingrijpend. Daarnaast geeft het ook best even rommel. Maar als de nieuwe kozijnen zijn aangebracht, zijn ze opgelucht. KBZ kunststofkozijnen zijn niet van hout te onderscheiden, dus op het eerste gezicht is er bijna geen verschil met de vorige! Andere verschillen zijn er wel: een lagere energierekening, betere bescherming tegen woninginbraak en meer wooncomfort. Dat is genieten!

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op