Trend van het moment: steel-look kozijnen van kunststof

Om je woning een industriële look te geven, ga je voor zwarte kozijnen. De trend van dit moment. Stalen kozijnen zijn erg populair. Maar staal is erg duur en isoleert slecht. Denk daarom eens aan zwarte kunststof kozijnen. Die geven je de gewenste industriële uitstraling én bijkomende voordelen zoals goede isolatie en weinig onderhoud.

Industrieel en chic tegelijk
Zwarte kozijnen zijn opvallend. Door te kiezen voor zwart maak je van je kozijnen echte eyecatchers. Zwart is niet alleen goed te combineren met wit, voor een chique uitstraling, zwarte kunststof kozijnen gaan ook goed samen met felle kleuren. Op die manier creëer je juist een stoere uitstraling.

De voordelen van zwart kunststof
De geliefde industriële look kan ook verkregen worden door te kiezen voor zwarte aluminium kozijnen of door houten kozijnen zwart te schilderen. Denk er echter aan dat zwart warmte aantrekt. Houten kozijnen zijn gevoelig voor temperatuurverschillen en kunnen door hitte kromtrekken. Kunststof kozijnen daarentegen zijn onderhoudsvriendelijk en bestand tegen invloeden van buitenaf, zoals wind, regen en uv-straling. Kiezen voor kunststof betekent ook kiezen voor inbraakveilige en brandwerende kozijnen.